Wednesday, December 14, 2011

Membuat Keputusan.

Inilah sebahagian perkara yang gua tak suka buat & pikir. Lu ingat hal membuat keputusan semudah makan kuaci duduk depan TV sambil tgk game Menyu, sambil tengok Nani gelek gelek control bola kemudian rembat. Gua tak suka macam ni, sebab gua pernah gagal dalam membuat keputusan. Sebagai contoh, dulu gua masuk Maktab Tentera Diraja kat Sungai Besi, then bila dah berada dalam tu, gua mintak balik sekolah lame.menangis nangis bhai gua mintak keluar. Dah la nak masuk sane bukan senang. Memang bapak gua hangin giler mase tu, Kalau maunye sekarang gua dah jadi Leftenan Muda dlm ATM. 2nd, gua dapat masuk Sekolah Teknik amek kos Kejuruteraan Elektrik, gua pegi then tak sampai sebulan gua balik lagi sekolah lama.Memang gua kena blame abis abisan parent gua, tu yang gua study hard mase SPM. 3rd, gua dapat masuk UTM kos Sains Komputer, then gua rase tak boleh handle subject C++ ape jadah tu, gua pun bukan minat Sains Komputer, gua pegi tukar kos penilaian. Entah ape jadah la gua amek kos penilaian dulu agaknya gua pun tak paham. Nak kata berjodoh dengan orang kos ni, tak jugak nampaknye. Gua memang gila dulu. Menyusahkan mak bapak tahap gaban. untung je gua tak kena halau dari rumah. Tengok, kebangangan gua membuat keputusan.

Sekarang gua maseh menghadapi masalah yang sama & gua takut failed sekali lagi. Rasenye fasa memlih calon isteri belum lagi. gua ulang, belum lagi ke arah tu. sampai mase fasa tu memang gua lagi pening. Yang tu gua tolak ketepi dulu.

Sepatutnya fasa menstabilkan diri ni dah berkahir setahun yang lepas, tetapi apakan daya, langit tak selalunya hujan. Ape pun wish best luck untuk keputusan yang bakal gua buat dlm mase 2 minggu ni.

"Hai, saya Nisa Adinna, saya power main biola, gud luck utk Abg Azuan"-Nisa Adinna, 14 years old

P/s- Dulu masa Cristiano Ronaldo nak join Real Madrid lame jugak dia buat keputusan.

Wednesday, December 7, 2011

Lagu Kita - Aizat Amdan

Gua memang minat lagu ni, soul abes bila tengok Aizat nyanyi kat pentas AJL 3 tahun lepas. Lagu ini dituju tujukan kepada geng Suzuran Housen, puaka kwn sekolah & budak kampung gua serta skandal-skandal yang terlarang.keh.keh.keh..Akceley, semalam gua pergi karok, bukan ape 'Lagu Kita' first time gua bawak. Tapi paling puaka bila kawan puaka gua karok lagu Gemuruh & Di Penjara Janji. Memang tak boleh blah. Sape yang dapat tarik abes sebijik mcm Awie memang lejen. Sumpah gua memang tak power nak nyanyi lagu puaka macam tu.



P/s- Gud Luck utk Sungai Lui di pentas final AJL 26 nanti.

 Sekadar Hiasan

Monday, December 5, 2011

Majalah 3- Istimewa Harimau Malaya.

Sabtu lepas, 3 December 2011, Jam 9 malam. Gua bukan saja-saje nak tengok Majalah 3 sambil makan kuaci sebab rasenye memang tak berbaloi. Dulu gua layan jugak Majalah 3 sebab gua suke tatap wajah kesayangan iaitu Nurul Syuhada Nurul Ain. Lenggok gaya & bercakap memang memukau gua. Tapi sejak dia dah berkahwin, gua jadi kurang minat nak tengok sangat (kecewa). Siyes, lepas ni kalau Majalah 3 tak di acarakan oleh Nurul Syuhada, memang gua akan pulaukan rancangan Majalah 3 seumur hidup. 'Kami Mahukan Nurul Syuhada Sahaja.Titik!'. Okay, Gua tengok Majalah 3 disebabkan ada cerita pasal Harimau Malaya. Buat julung kalinya sukan bola sepak negara mendapat tempat di Majalah 3. Malas nak cerita banyak, gua ada selitkan rancangan tersebut kat bawah ini untuk tatapan lu orang.

 
"Bukan saya sengaja taknak masukkan bola tu, tetapi memang bola tu tak masuk, saya nak buat caner kan"-Fakri

"Saya akan menyokong bangun jatuh bola sepak negara kerana saya percayakan Fakri & rakan-rakan akan sentiasa memberikan yang terbaik pada setiap perlawanan, I Love Manchester United Forever"-Azuan Shahri

Dalam rancangan ini jugak Majalah 3 telah merungkai isu sepakan penalti Fakri Saarani, tak pecaya lu orang boleh scroll mouse ke minit 29.00.Lu orang akan  dengar statement yang dikeluarkan Fakri. Gua tak marah & tak benci Fakri. Gua dah anggap Fakri sebagai wira negara sebenarnya. (sebab dia score lawan Mynmar mase semifinal).

Free Gift

P/s- Gua hanya seorang Ultras Makan Kuaci duduk depan TV sambil tengok bola.

Friday, December 2, 2011

Saat Bercelaru.

"Arghhh..saya stress sebab saya terlalu comel, Arghhh..banyak perkara yang mengganggu fikiran saya, Arghh..saya tak nampak apa yang terbaik untuk saya, Arghh..saya tak suka anasir-anasir luar yang menggangu fikiran saya, Arghhh..jangan ganggu Nazmi, saya nak kawen dgn Nazmi, Arghhh..saya jugak tensyen melihat Menyu main mcm Penyu bila kalah dgn pasukan liga Divisyen 1,  Arghhh..semua tak menjadi untuk saya, Arghh..saya dah malas nak bershuffle. cantik kan baju, skirt dan kasut saya, branding tau, Arghh..saya benci Lady Morgana & Uncle Agravine" - Ala Tomey Tomey

Tuesday, November 22, 2011

Malaysia Hebat & Watak Penting.

Tahniah kepada Harimau Muda kerana berjaya mempertahankan pingat emas acara bola sepak Sukan Sea yang telah dimenangi 2 tahun yang lalu di Laos. Di sebalik kejayaan itu gua dapat rumuskan ada beberapa muka yang mencuri perhatian gua sepanjang kejohanan berlangsung. Pada pemerhatian gua, yang paling femes di kutuk sepanjang kejohanan adalah mamat kepala banana, Ahmad Fakri Saarani.

In Fakri We Trust. Fakri In My Blood. Fakri Is My Life. Gua rase Azrai Khor orang yang paling tak senang duduk tengok aksi Fakri.

 Yang jersey no.21 power, Muhammad Nazmi Faiz baru 17 tahun tak ambil SPM tahun ni. Umur baru 17 tahun tapi corak permainan macam player umur 27 tahun. Gua salute budak power ni sebab gaya dia kawal bola mcm Jack Wilshere & David Silva. No. 18, Syahrul Azwari pon power jugak.
 "Nazmi, lepas ni kalau Manchester United offer lu main kat sane, lu jangan lupa mensyen nama gua kat Atuk Fergie okay". 

 Asrararuddin Putra Omar, gua ada jugak dapat beberapa sms yang mengatakan Asra ni kembar gua, gua peduli apanya korang nak ckp macam tu. 
"Bang, lepas ni kalau ada orang panggil kau Azuan, kau iyakan je okay, aku tak kesah". 
Statement lama Asra, " Saya dan Rozita Che Wan hanya kawan sahaja".

"Saya tak tahu adakah saya akan dikurniakan gelaran 'Datuk' apabila pulang ke tanah air nanti sebab saya lebih berharap akan di anugerahkan gelaran 'Tan Sri'.

 Ferdinand Sinaga, nama pun dah ganas, tengok muka mcm lejen tapi main macam sampah. Lagi hebat & ganas Rio Ferdinand gua yang beraksi utk Manchester United.
"waduh, gawat ini, time gini gue rase mau pipis, nahan dulu kok".


'Nak Mempertahankan Lagi Susah Untuk Memenanginya'

SYABAS & TAHNIAH HARIMAU MUDA !


 Mula-mula ingat nak tempek gambar Dahlia Teck, skandal KFCM, tapi bila gua google Dahlia Teck, gua tengok Rozita Che Wan lagi gojes daripada Dahlia Teck, maka nya ini Free gift untuk semua.

Tuesday, November 15, 2011

Terimalah 'Terima Kasih' Gua Ini Seadanya.

Sebelum gua memulakan sesi minggu penghargaan ini, gua nak beritahu yang gua sebenarnya tak berapa nak aktif & tak sihat. Badan gua memang tak sihat tapi akal gua tak injured. Gua gagahkan juga untuk menulis bagi melahirkan rasa menghargai itu penting dalam hidup gua sempena minggu penghargaan ini. Ayat 'Terima Kasih" itu cukup besar makna nya. Bagi gua, menjadikan diri kita dihargai itu lebih penting sebelum kita menghargai orang lain. Gua ulang, hargai diri sendiri dulu baru hargai orang lain. Dengan keadaan seperti ini kita akan saling hormat menghormati. Baik, cukup dengan mukadimah, gua dah boleh memulakan acara penghargaan ini.

Firstly, ucapan terima kasih gua boleh di simbolikkan dengan rasa bersyukur tak terhingga kepada Allah s.w..t kerana sampai saat dan ketika ini gua masih diberikan nyawa untuk terus menghirup oksigen yang di bekalkan dengan percuma ini. Celik-celik gua bangun tidor, gua sedar yang gua harus ucapkan Alhamdulilah sebanyak mungkin.

Secondly, ucapan terima kasih gua ditujukan kepada Bonda & Abah yang telah membesarkan Abang. Terima kasih kepada bonda kerana telah melahirkan Abang pada 1 April 1986 walaupun Abang tak sempat nak tengok 1st match Manchester United pada tahun itu kendalian Sir Alex Ferguson selepas dilantik sebagai Manager baru Manchester United menggantikan Sir Matt Busby. Kepada Abah, terima kasih Abang nak ucapkan kerana telah mengazankan di telinga dan memberikan nama yang baik kepada Abang walaupun Abah tak namakan Abang dengan nama David De Gea atau Cristiano Ronaldo. Terima kasih juga kepada Bonda & Abah sebab telah memberikan kehidupan yang selesa selama 25 tahun kepada puteramu ini walaupun Puteramu ini kadang-kadang beperangai macam setan & lalai dengan kehidupan. Terima kasih kepada Abah juga sebab rajin rotan Abang mase kecik dulu sampai berbirat. (syok tu Bah). Terima kasih kepada bonda juga sebab setiap kali Abah rotan Abang, Bonda yang selalu sapukan minyak kat punggung atau kat badan untuk kurangkan kesakitan. Kalau dorang tau yang gua suka merepek dalam blog, mesti dorang terharu mendengar ucapan penghargaan gua ini. Tak penting, yang paling penting gua ikhlas dengan apa yang gua tulis di sini.

Thirdly, gua nak ucapkan terima kasih kepada adik beradik gua Mohd Azim, Nor Aziane & Nor Azila kerana menjadi peneman hidup abang selama 25 tahun. Walaupun abang selalu marah & tegas terhadap korang tetapi abang tetap sayangkan korangkan kerana menurut pepatah. air di cincang takkan putus. Terima kasih kepada Mohd Azim kerana menjadi peneman abang untuk berjoging, bershoping, menonton perlawanan bola Manchester United bersama. Terima kasih juga kepada Nor Aziane kerana menjadi peneman Abang di kala Abang putus cinta walaupun nasihat yang kau berikan langsung tak berguna untuk abang. Terima kasih kepada Nor Azila kerana merelakan diri selalu di buli oleh Abang kau yang perangai macam setan.

Sebenarnya banyak sangat list appreciation gua ini. Tapi gua lanjutkan jugak.

Fourthly, gua nak ucapkan terima kasih kepada Miss Sincerely sebab jujur dengan gua. Insyaallah saya akan jadi teman sebelah awak sampai bila-bila. Awak hanya perlu ingat, saya akan sentiasa ada dibelakang menyokong & jadi pertahanan terakhir awak. Mcm bola sepak kan.This is promise me. Gua petik bait-bait lagu dari kumpulan Backstreet Boys "I don't care who you are, Where you're from, What you did". Buat Miss Sincerely, terima kasih sebab sudi berkawan dengan saya sehingga ke hari ini. Setiap hari saya memikirkan kamu, bangun tidor saya sentiasa ada kamu. Walaupun jarak kita 500 kilometres jauhnya dari segi penampakannya, tetapi awak tetap di hati saya. Percayalah keikhlasan hati saya tak pernah bosan & menipu. Terima kasih juga kerana telah muncul dalam hidup saya untuk menjadi satu sumber inspirasi bagi saya. Terima kasih juga kerana telah melembutkan hati saya yang kering selama ini. Terima Kasih Miss Sincerely.
Lanjutkan lagi, sebab lepas ini lagi banyak ayat 'Terima Kasih' yang korang akan lihat. Tapi gua nak tampal iklan lagu dulu. lagu feveret gua jugak ini.


 Baiklah, sekarang boleh sambung.

Fifthly, sesi penghargaan gua dilanjutkan kepada coach & cikgu-cikgu sekolah gua terutamanya kepada Cikgu Rashid, Cikgu Jaslan, Cikgu Jafri, Cikgu Hamzah, Cikgu Salmah, Cikgu Fong, Cikgu Ramli, Miss Ong. Kepada Cikgu Rashid, Cikgu Jaslan, Cikgu Jafri, Cikgu Hamzah terima kasih sebab berikan saya training yang sangat hebat sampai saya termuntah hijau & injured yang hasilnya membawa saya mewakili negeri Johor dalam acara Olahraga. Sebenarnya gua lebih mengharapkan dapat mewakili Johor dlm acara Bola Sepak tapi coach gua ckp gua takde bakat dlm sukan Bola Sepak.Ceh, tak guna punya ayat. Kepada Cikgu Salmah, Cikgu Fong & Cikgu Ramli terima kasih sebab menjadikan saya meminati subjek Kimia, Add Math, Matematik & Bahasa Melayu sebagai subjek wajib saya dapat A1.Terima kasih Cikgu! Saya rasa tak berguna sebab saya tak jadi Engineer atau Ahli Kimia. Tetapi saya menjadi seorang penulis blog yang tak berguna, mesti Cikgu banggakan. 

Sixthly, Gua nak ucapkan terima kasih kepada Ex-Ex Girlfriend & skandal gua, gua rase tak perlulah nak mensyen siapa orangnya, terima kasih kerana telah menjadikan gua seorang manusia yang berguna di mata wanita. Gua nak mintak maaf selama ini perangai setan gua telah membuatkan ada pihak yang tak berpuas hati dengan gua termasuk korang semua. Terima kasih kerana pernah muncul dalam hidup gua buat sementara. Terima kasih kerana telah menjadikan gua seorang lelaki yang lebih matang dalam hal percintaan ini, terima kasih atas nasihat yang telah korang telah curahkan selama ini. Gua juga nak mintak maaf atas segala kelakuan buruk yang telah gua tunjukkan kepada Ex-Ex & skandal semua. Mana yang baik gua akan sentiasa ingat, mana yang buruk telah lama gua lupakan okay. Yang paling utama, sempena minggu penghargaan ini gua nak ucapkan terima kasih kepada Ex-Ex sebab tidak memusuhi gua sampai hari ini. Peace yo!

Seventhly, To all geng Suzuran Housen, Apai, Yus, Nizam, Pak Tam, Baiman & Jai. Terima kasih sebab sudi berkawan dengan gua selama 6 tahun zaman kekampusan, korang semua memang sempoi & lucu sepanjang masa. To Apai, terima kasih kerana banyak mengajar ilmu persetanan yang gua tak pernah jumpa selama ini & ikan lu banyak berjasa. Buat Yus, terima kasih sebab selalu pinjamkan gua sabun mandi di saat gua kehabisan sabun mandi masa di kolej dulu. Kepada Pak Tam, terima kasih kerana selalu menjadi bahan kekalahan untuk gua menang main PES 2010 dengan jumlah jaringan yang besar. Kepada Baiman & Jai terima kasih menjadi peneman gua makan malam, gua masih ingat, lepas makan je korang ajak karok. Walupun suara korang semua mcm badak sumbu, tetapi gua tetap layan. Buat Nizam a.k.a KN, terima kasih sebab sudi melengkapkan geng Suzuran ini. Terima kasih kepada semua geng kerana tanpa korang Suzuran Housen ini akan berkubur.

Eighthly, To young warlock, Merlin, Lady Morgana, Arthur Pendragon, Uther Pendragon, Gaius, Terima kasih sebab menjadikan drama Merlin season 1-4 sebagai drama siri wajib yang gua tak pernah miss sepanjang musim.

Ninethly, untuk kawan-kawan sekolah, to wan, terima kasih kerana menjadi rakan ponteng kelas bahasa inggeris, walaupun lu rase sangat bersalah bila buat macam itu. Sobri, terima kasih bersubahat cover line semasa gua dengan Wan, Ajib, Surabong, Hairi,  arwah Hanafiah ponteng kelas. Buat Faiz a.k.a Iteng, terima kasih sebab menjadikan gua lebih advance untuk menjadi lelaki maskulin, terima kasih juga atas nasihat maskulin lu itu, sebagai balasan gua doakan supaya lu berkahwen dengan orang asli kat Sarawak sana. Buat Paan, Calob, Idin, Ikhwan, Sawi, Len, Ikin, Yati terima kasih jadi peneman kawan sekolah gua yang paling berguna. Sebenarnya gua tak larat nak sebut semua sebab banyak sangat, gua tulis mane yang terlintas dalam akal gua, mana yang gua tertinggal jangan terasa pulak sebab pada dasarnya terima kasih kepada semua memenuhi sekeliling gua.


Tenthly, untuk kawan-kawan universiti terutama Kasem, terima kasih menjadi abang yang paling baik dan berguna buat gua. Terima kasih juga sebab menjadi abang yang banyak menolong adiknya. Walaupun ramai kawan-kawan sekeliling tidak bersetuju dengan tindakan lu untuk menjadikan gua adik lu. Tapi gua tak kisah sebab lu sangat baik. Itu gua tahu. Fenomena jeles sudah menjadi kebiasaan rasenye. Terima kasih Aza sebab menjadi kawan gua yang banyak mendengar gua mencarut & mengeluh sepanjang gua tempuhi alam pekerjaan ini. Walupun lu cakap gua ni jawa yang tak guna. gua tak kesah & amek hati okay. Terima kasih atas penghinaan lu itu.

Eleventhly, to all Manchester United lovers, Ayan, Rezam, Ad, Zamel & ramai lagi. Terima kasih kerana menyokong Manchester United selamanya.Terima kasih untuk Sir Alex Ferguson sebab menjadikan pasukan bola sepak feveret gua yang terhebat di abad ini.

Twelvethly, to Eric Cantona, David Beckham, Cristiano Ronaldo. Terima kasih pernah menjadi pemain pujaan gua. Buat band-band Nirvana, The Stroke, Franz Ferdinand, Radiohead,  Oasis, Coldplay, Sum 41, Muse, Maroon 5 terima kasih sebab menyediakan lagu lagu yang menyenangkan hawa telinga gua.

Finally, to all staff tempat gua cari makan, terima kasih gua nak ucapkan. Kepada Rusli, terima kasih sebab banyak mengajar gua yang degil ini. Terima kasih Siew Mei sebab selalu mendengar keluhan kerja gua semasa di office. Buat Kak Liha & Kasturi, terima kasih kerana memeriahkan opis dengan gosip-gosip panas korang yang mengurangkan stress gua. Terima kasih juga kepada semua staff  keran prihatin terhadap gua, andai internal transfer yang di offer gua terima kelak, pasti gua akan rase bersalah dengan korang semua. Ape pun, terima kasih kerana pernah menjadi opismate gua.

Rasenye gua dah boleh tutup acara minggu penghargaan ini. Gua syak juga, ini entry yang paling panjang gua taip. Tak kesah la, yang penting gua dapat semburkan ucapan Terima Kasih ini kepada korang semua. Ingatlah, orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Ringan-ringakan la mulut kita untuk mengucapkan Terima Kasih.

"TERIMA KASIH, THANK YOU"

Thursday, November 10, 2011

Adab Study Untuk SPM.

Actually entry ini gua tulis untuk semarakkan calon-calon malang SPM next week. Gua jugak tidak terlepas daripada mempunyai seorang adik yang malang untuk mengambil SPM minggu depan. Gua sebagai abang yang paling berkuasa dalam rumah sekadar jadi pemantau & pemerhati bagaimana dia mengekspresi corak pembelajaran dia.cewah ayat nak mcm ahli akademik pulak yop.

Sedang gua menulis entry ni, gua sempat menjengah ke bilik dia, kejadah apa yang dia sedang study. Gua dah lame syak, dalam hati gua tak guna punye budak, buku kat depan, handphone kat tangan kanan duk tekan-tekan keypad. Gua syak dia sedang main sms dgn awek atau skandal-skandal dia. Gua malas nak jerit sebab gua dah terbiasa nampak dia study sambil main sms. Memang tak sopan kan. Zaman gua dulu takde nak dpt peluang main handphone, dulu memang klasik habes pakai telefon rumah kalau rase nak bergayut. Rarely sekali kalau pegi Public Phone.

Lagi satu trend, study sambil bukak fesbuk. Kalau dah bukak fesbuk memang mengulangkaji fesbuk jawapnya. Kau punya Matematik, Kimia, Fizik dah jadi bahan bual dlm fesbuk. Kalau 5 minit duk hadap fesbuk takpe, ni sampai berjam jam ape kejadah. Ingatkan ulangkaji bagai nak rak, rupanya kau hadap fesbuk. kalau calon perempuan lagi lame kot hadap fesbuk siap main Angry Bird gua rase. Memang hanyut ke lautan fesbuk jawapnya. Besok pergi exam kau bagi jawapan yang paling bangang.


Trend lain yang gua boleh nampak kat rumah gua adalah berlakon pegi kedai beli topap. Yang ni memang dah lama gua perhatikan, kalau tiba-tiba dia macam dah 'penat study'., dia keluar start motor pegi kedai. Katanya nak beli topap. korang bayangkan pegi beli topap sampai berjam jam baru balik. Memang balik kena sekolahkan dengan bapak gua la. Nak advance bebelan mak gua. Pergh, memang pedas gua ckp sama lu. lebih pedas dari masak lomak cili api. Telinga kau kalau tak asah betul-betul memang boleh keluar api.

Cita-cita tinggi melangit ketujuh nak masuk U, ambil kos Sains Sukan nak jadi atlet negara nak jadi pengganti Khairul Fahmy Che Mat. Tapi gua tengok macam melepaskan batuk di tangga. Kalau study pon ala kadar, result pun ala kadar je la.Budak budak baru nak naik susah nak makan nasihat. Sukan entah kemana, akademik pun entah kemana.


Memang kau rase selesa dengan apa yang kau ada sekarang, Mungkin kau takkan dpt kecapi keselesaan macam ini lagi bila kau dah mula terfikir soal bekerjaya & menghadapi masa depan.


P/s-Gud Luck For Your SPM Examination 2011 Brokozim.

Thursday, November 3, 2011

Kutu Malam bajet kool.

Belek-belek helaian kerja yang gua rase malas nak selak memang cilaka bukan. Kalau boleh gua nak pass kerja mcm passing baton utk acara relay 4x400meter kat orang lain. Kalau boleh dah lama gua praktikkan. Bolak balik cerita soal kerja, Ah, bosan lah cerita kerja. Gua nak share dengan lu orang satu cerita yang lagi kool dari lu orang punya kerjaya. Mungkin lu orang doktor, arkitek, penilai (seriusly takde apa nak di banggakan) dan famously student pasti pernah merasa nikmat keluar malam atau bahasa sains nya kutu embun atau kutu malam. Dulu masa zaman kekampusan memang setiap hari bertukar jadi kutu malam. Pada pendapat gua, jadi kutu malam zaman kekampusan memang lagi heaven dari jadi kutu malam time sekarang. Percaya bukan. Haruslah percaya.

Lately ni gua rajin jugak keluar malam untuk berkongsi mata dengan teman-teman gua. Makna nya gua tengah lalai, leka, stress dan buntu. Mungkin sahaja ayat-ayat puaka teman gua yang buat gua ringankan kaki untuk melangkah keluar, selaras dgn status single bukan singlet gua, gua layankan jer, mungkin kalau ada bini mahu nya gua hitung baik-baik dulu. Biase lah kalau melepak sekali dengan org yg dah berumahtangga dan bertunang pasti rencah-rencah perbualan tu lebih terarah kepada hal mereka, gua yang bujang ni memang tadah telinga dan celah sikit-sikit bila perlu. Gua rasenye lebih selesa kalau dapat melepak dengan yang bujang-bujang sahaja, tapi nak buat caner, kwn baik sekolah, kwn ponteng kelas, satu team bola sepak. karang kalau tak join lu orang kata gua dah mati. Itu perli paling jahanam yang penah gua dengar.

Nak di jadikan story, gua dengan 4 orang lagi kawan gua ni sedang menyesatkan diri kat warung la kan. Biaselah nama pun duk perkampungan, warung lebih jadi pilihan kutu-kutu kampung. 2 daripadanya dah bertunang & berkahwin.2 lagi masih bujang mcm gua. Gua lihat jam tangan gua, jam menunjukkan jam 12.45 pagi. Gua dengar handset berbunyi, siap ringtone 'Justin Bibir'. Gua teliti kepunyaan siapa la kan, gua syak member gua yang dah kawen, sekali betul. Memang gua rase nak sound je pesal die pakai ringtone mcm tu. Memang tak boleh blah. Mcm takde ringtone lain yang lu nak pakai. Gua syak mesti mesti bini dia kol, syak gua tak salah. Member gua kena maki dengan bini die. Gua ckp padan muka kau, kau berlagak mcm kau bujang pulak kan, sedor la diri sikit dah jam berapa ni patutnya kau dgn bini kau time-time mcm ni sedang 'melayar bahtera di Sungai Amazon utk sampai ke puncak Himalaya', Erk, ayat epic habes.gua bersungguh sungguh perli. Member-member gua yang lain apa lagi menambah baikkan la maksud kelucahan di situ. Member gua redha dan tak membantah pun. (Sebenarnya mlm tu, member gua tersesat habes. Maybe dia hilang ingatan sementara)

Kesimpulannya, mana-mana lu orang yg dah sah berkahwin, tak payah la nak tunjuk hebat depan orang-orang bujang dengan mencipta ayat 'bini aku tak kesah'. Nah..ni la bahana kalau terlajak perahu boleh undur, terlajak kata binasa. Nah..pegi meninggal la siapa yg berani ckp 'bini aku tak kesah'. Ayat puaka mcm tu memang gua tak boleh terima sebab lu orang hipokrit sebenarnya. Gua yang tak kahwen lagi ni pun tahu nak fikir matang-matang. Memang betul kata manusia. tak semua kehidupan yang kita nak perfect dapat. Memang takkan dapat yang perfect cuma kita boleh memperbaiki & meningkat. Sekali lagi gua ingatkan, boleh diperbaiki & dipertingkatkan.Cewah...mentang-mentang gua sedang belajar tentang seseorang so ayat-ayat monolog mcm ni biase la terkeluar.

Nak menjaga hati isteri kena pandai menjaga hati seorang Bonda.

Nota Masterchef-Cara masak lempeng. kalau kita tak balik-balikkan kan lempeng tu & jaga api betul-betul, lempeng itu akan hangus. serupa juga dengan hati isteri kita.

Thursday, October 20, 2011

Adab Mengelak Barang Di pinjam.

Anda pasti pernah mempunyai pengalaman barang-barang hak milik kekal anda di pinjam orang kan. Bukan sekali mungkin tapi berkali kali. Pasti anda rasa barang-barang yang anda beli itu sangat berharga & mahal harganya. Cuba korang bayangkan kalau barang yang dipinjam hilang atau rosak, mesti korang hangin punya. Sebenarnya sikap meminjam ini penyakit dari zaman sekolah sampai zaman bekerjaya. Tapi gua dah banyak kali hadapinya dan banyak kali jugak gua berjaya untuk mengelak daripada menjadi mangsa.

Di sini gua nak kongsi sedikit petua untuk mengelak barang-barang anda di pinjam oleh orang, Jangan sesekali anda hebohkan yang anda telah membeli sesuatu barang baru contohnya jaket baru, gadjet baru, kasut futsal baru, kereta baru, motor baru, rumah baru (yang ni memang tak masuk akal). Sekiranya ini berlaku, barang anda bukan sahaja akan di pinjam untuk sementara waktu malah mungkin akan 'di pinjam utk selama lamanya'.Sekiranya ada orang menanyakan anda mempunyai barang yang ingin di pinjam itu, anda hanya perlu menjawab "takde", "belum beli lagi" "tak pakai pun"  dan secepat mungkin anda mengalih tajuk perbualan anda kepada yang lain supaya orang itu tidak terus menanya barang-barang yang menjadi koleksi peribadi anda. Yang paling penting ketika korang cuba 'menipu' jangan la sesekali anda mengaibkan diri sendiri.

P/s-Tapi kalau emak, bapak, adik, abang, kakak, tunang, gf atau bf  korang nak pinjam barang. bagi jela. Jgn kedekut tak bertempat.

Tuesday, October 4, 2011

Keep The Magic Secret (Season 4)


Tidak sangka begitu cepat season 4 ini release.Pengembaraan Merlin di Kota Camelot masih belum selesai, Apa akan berlaku seterusnya. Sila cari link mendownload sendiri.


Friday, September 23, 2011

Pengurusan Stress Harian

Mungkin tajuk stress ini sudah berulang ulang kali di sensasikan. Tapi kali ini sengaja nak ceritakan macam mana aku mengatasi stress dengan efisyen. Stress yang dimaksudkan adalah stress harian. Selalunya begini :

1. Minum & makan banyak2 masa office hour.
2. Lepak ngeteh lame2 borak sampai takde topik utk disembangkan baru balik office.
3. Mengomel kat twitter dgn ayat2 yang merepek meraban.
4. Pergi main snooker, nak dekat magrib baru balik.
5. Pergi lepak ngeteh dengan member2 sekolah samada petang atau tengah malam.
6.Pergi tengok wayang biasanya hari jumaat malam lebih afdal.
7.Duduk depan menghadap tv sampai jam 12 tengah malam baru tidor (weekday) 
8. Godek2 pc tengok movie atau main game bola.
9. Tidur depan tv sampai pagi (weekend)
10. Tidur rumah kawan, dengar azan subuh baru balik lepas tu sambung tidur balik.(kadang-kadang)
11. Bawak kereta slow-slow sambil berfikir.
12. Jadi lebih pendiam bila kat rumah.
13. Tak selera makan kat rumah. nak makan luar jer. 
14. Lari laju2 kat trek stadium.
15. Melanguk kat tepi pantai.(jarang-jarang)
16. Nyanyi kuat2 kat toilet masa mandi.

Walaupun ramai yang cakap menghisap rokok dapat hilangkan stress, aku tidak peduli nya sebab aku dah di latih dari kecik untuk tidak merokok. Tak teringin sekali pun untuk merokok.Tak jakun pun.

Monday, September 19, 2011

Show Some Respect !

Lepaskan amarah adalah sebahagian daripada Urusan Azuan Shahri.

Baik, aku tak puas hati dengan minah seorang ni. 
Bertekak punya bertekak, lastly
Dia cakap muka aku macam samseng
Ok, aku terima, ada aku kesah, aku peduli apa
Kalau aku samseng, kau tu perempuan aku nak panggil ape?
Samseng aku pon, aku hormat orang tua, ada budi bicara, ada toleransi, Kau?
Muka takde cantik mana pon, biase2 je aku tengok.Adab mane?Budi bicara mana? layanan macam mana?
Macam ni ke layanan untuk orang awam yang 'samseng' mcm aku ni?
Bagi perkhidmatan segala bagai yang memaksa aku melanguk berjam jam. 
Lepas tu keluar bagi jawapan yang tak bijak.

P/s- Kalau tak berminat nak kerja, letak jawatan, pegi kahwin dgn lelaki spesis yang macam kau. Nanti takde la nak menyusahkan laki lain.

P/s- Kalau tak paham atau tak tahu sila bertanya, jgn berlagak pandai. Nanti bodoh sampai tua. Bila dah tua nyanyuk lepas tu menyusahkan cucu cicit.

Monday, September 12, 2011

Fasha Sandha ♥ Johan Arif (Botak).

Julung kalinya mereka dijodohkan dalam drama Cinta Elysa starting 13 September 2011 jam 9 malam.So sweet la wei. Pewwwittt!

Masih ingat lagi lakonan beliau dalam drama Juvana. Lakonan kejam & keotaian nya sungguh menjadi serta berkesan di dalam hati.

Tetapi dalam drama di atas 'Botak' masih melakonkan watak yang agak jahat jugak tetapi bertanggungjawab terhadap keluarga & hati bertaman bunga. Tak percaya sila la tengok.

P/s- Walaupun apa kiranya nanti kalau isi kandungan drama ini  merepek meraban, aku tetap layan jugak sebab 2-2 adalah pelakon kegemaran aku. Lakonan beliau-beliau sangat berkesan.

Monday, August 22, 2011

Kadang-Kadang Rimas.

Aku 'rimas' dengan keberjasaan dunia.

Aku 'rimas' dengan ketidakupayaan diri.

'Rimas' dengan kata cilakanya adalah 'Semak'.

Aku 'semak' dengan anasir jiwa.

Aku 'semak' dengan kecuaian minda. 

Rimas membuatkan aku menjadi lebih berdiam diri.
Membuatkan aku untuk berfikir berkali kali.
Terkadang tidak habis fikir tentang nasib di kemudian hari
Apa lagi yang mahu diragui kerana ketidakpercayaan yang di reka sendiri.

Jatuh bangun sendiri
Lebih rela menyendiri
Menguatkan diri untuk lebih berdikari
Jangan sesali di kemudian hari 
Perlukah aku menambah keyakinan diri
Mungkin ini pancaroba peredaran masa sekarang ini
Aku terima dengan rela hati
Sekadar coretan untuk BerMuhasabah Diri.

Tuesday, August 9, 2011

Acapkali Cerciter Makanan.

Ini bukan cerita brother murtabak 8 tetapi cerita aku suka makan makanan di bazar Ramadhan.

Memang sebahagian hobi aku adalah makan, aku suka makan. Sejak muncul bulan puasa ini nafsu makan aku menjadi begitu rakus mebuak buak. Sebut saje bazar mana, akan aku redah semuanya jika ada masa.

Acapkali jugak aku menyuruh kawan aku di kawasan sekitar mensurvey bazar mana yang mempunyai juadah yang paling mengiurkan dan acapkali jugak aku dimarah kerana bertanyakan soalan yang sama setiap hari.

Kalau dulu zaman kekampusan, untuk ke bazar aku hanya memperuntukan dalam RM10 sahaja utk berbelanja termasuk la murtabak harimau yang di kongsi 4 bersama Encik Apai & Encik Yus serta kemuculan Encik Baim yang kadang-kadang. Tetapi sekarang, aku perlu memperuntukkan sekitar berbelas ringgit untuk berbelanja membeli juadah di bazar.

Acapkali jugak apabila aku sampai di rumah, bonda aku membebel sebegini rupa "ni beli banyak-banyak sape nak makan, suka sgt membazir". Dgn cool nya aku menjawab begini " Mak, bulan puasa ni, bile lagi nak membazir mcm ni, setahun sekali tau, mlm nanti ada 3 round boleh mkn, kalau tak habes boleh buat sahur kan kan kan.".Selamba jer janji aku puas dapat beli.

Acapkali jugak selesai solat teraweh, makanan moreh pulak aku bedal. Balik teraweh aku makan lagi makanan yang tak sempat dihabeskan masa berbuka.Memang kuat makan sekarang ni.

Acapkali jugak aku tak habes fikir makan banyak-banyak tapi badan tetap kerempeng jugak.

Acapkali jugak kalau makanan tu tak sedap, maka nya dengar la bebelan dari aku pulak.

Sape la yang bertuah kawen dengan aku ni, memang aku kayakan kau dengan makanan la. Nak makan apa makan la. Pasal makanan aku tak kedekut langsung. Asal puas, halal & sedap nak makan sampai muntah pon takpe. Takde hal punye. Janji jangan gemuk.Bolehkah begitu. (tak habes fikir).

P/s-Makan utk Hidup atau Hidup utk Makan?

Friday, July 29, 2011

Salam Ramadhan 1432 Hijrah.

Rasenya perlu lebih bersopan sedikit utk bertutur bahasa dalam penulisan kali ni. Tiada apa yang menarik untuk disampaikan dan juga tiada niat untuk meneruskan kisah Cinta Bazar Ramadhan yang pernah korang baca pada Ramadhan yang lepas sebab tiada musim kedua untuk diterjemahkan.

Tak perlu la menjadi semulia Ustaz Azzam seperti dalam drama Ketika Cinta Bertasbih. Sekadar mengingatkan kita sesama islam bahawasa nya bulan paling mulia ini banyak pahala yang boleh diperolehi. Salah satunya solat terawih. Ramadhan yang lepas terlalu khilaf diri ini kerana banyak tertinggal untuk menunaikan solat terawih. Puasa Ramadhan itu wajib, tidak pernah aku lalai utk menunaikannya & meninggalkannya. Bukan nak mengaku diri ini sempurna tetapi hakiki nya masih banyak kekurangan dari aspek keagamaan untuk dipertingkatkan. Selaras dengan tema yang di war war kan untuk lebih serius dalam kehidupan.

Dalam rutin-rutin harian yang telah lama aku lalui, aku masih berfikir mengapa masih ramai lagi masyarakat melayu yang berstatuskan islam tidak berpuasa? Sebab setiap kali Ramadhan aku nampak benda yang sama. Ada secara terbuka & tersembunyi..Subhanallah..Lebih menyedihkan remaja-remaja yang baru nak naik, lebih memilukan juga bapak-bapak budak pun turut meramaikan akikah di bulan puasa. Apabila melihat di sekeliling begini, timbul perasaan sedih mengenangkan nasib orang melayu yang sebegini rupa. Bukan nak menagaibkan orang islam tetapi hakikat & realitinya begitu la.

Tutup cerita orang tak puasa. Sebenarnya tujuan utama penulisan ini sekadar nak melepaskan rindu terhadap teman-teman kampus yang dulu nya begitu akrab berbuka & bersahur bersama. Kini tiada lagi, hampir setahun lebih meninggalkan alam kekampusan tiada sekali pun dapat bersama berbuka & bersahur bersama mereka. Masing-masing menjadi ahli kapitalis melainkan aku sahaja yang masih menetap bersama keluarga. Insyaallah tahun ini pasti dapat together berbuka & bersahur bersama (aku dah klik attend kat facebook, kalau tak jadi siap la korang).

Dah tak payah nak berbual sangat. Intipati nya pun bukan sehebat cerita Transformers & Harry Potter. Tak payah nak sokong Decepticon sangat.

P/s - Saban tahun cerita benda yang sama. Kisah cinta masih tiada. Lebih merelakan seindah biasa.

Thursday, July 14, 2011

Hidup Adalah Pilihan.

Namun dimana arah permulaanya?
kekiri ? kanan? hadapan atau kebelakang?
setiap pilihan pasti punya kekuatan dan kelemahan

Membuat pilihan umpama bermain dengan api,
tersilap langkah, membakar diri.
namun bukan itu pengakhiranya,
kerna, itu adalah Hidup.
kita harus berani mengharunginya

SENDIRI?? Tidak..dengan meyakini DIA disisi"


Nikmat yang kadang gua sendiri alpha
adalah nikmat untuk MEMILIH,
membuat segala pilihan dalam hidup,
ada sahaja lakonan2 yang perlu dilalui,

Sering kali gua berada dalam keraguan, kerisauan, ketakutan,
kebimbangan-kebimbingan yang kadang gua ciptakan sendiri,

Hidup memang penuh misteri dengan teka-tekinya,
ada sahaja alasan2 untuk tidak mahu melangkah,

Kerana hidup adalah pilihan,
maka gua harus memilih
dan menghadapinya dengan gagah.
 
Gua merasakan, sepanjang tempoh lalu
gua gagal dalam membuat pilihan

Namun tidaklah lagi gua meratapi semua itu,
gua bangkit lagi..Ya, untuk membuat pilihan lagi.
tapi pilihan untuk gua tak banyak.

Kita perlu bangkit dari setiap kegagalan dan kesalahan,
kerana..setiap satunya, ada hikmahNya.

Alhamdulilah, Now my life is Purposeful & Inspiring..Thanks Allah..

Saturday, July 9, 2011

Suntingan Malam.

Jam menunjukkan 1.05 a.m.

Tapi apa yang sedang gua lakukan?..menghadap pc sambil layan bola sepak yang duk ulang-ulang kat astro.Kebiasaannye masa-masa kecederaan mcm ni gua dah berada di alam lain. Tapi..Tapi kan..gua tak dapat nak lelapkan mata malam ni luar dari kebiasaan. Ini pasti mimpi gua berada di Cameron Highlands 2 malam lepas terus gua jadi begini.

Nauza sila ke bilik anda sekarang. Besok pagi kau nak kena teman bonda kau poie pasar. Ada yang tak bangun pulak, membebel pulak bonda kau tu nanti.

Jang oh Jang...

Monday, June 27, 2011

Seminggu itu apa?

Masih mengekalkan tempo & rentak kehidupan yang sama.Tidak banyak perubahan sama seperti MANISNYA KURMA ITU.

Bentuk tubuh badan still maintain.
Macho itu sejak azali
Bergaya itu selalu 
say BAIK PUNYE!

5 hari weekday untuk stress bekerja.
2 hari weekend sahaja untuk berlibur.
say OMG!

Di kala stress menghadap report yang serabut akal, saja saja tulis begini.LOL!Puiiiii!

Tuesday, May 31, 2011

Aizat Amdan - Years From Now


(Intro)
What will I be years from now
What will I wear how will I look
I think too much I think too much

(Verse 1)
Sometimes its scary over thinking
What you have or haven't done
You think too much you think too much

(Verse 2)
Will the rain smell the same
Will our loosing trentrous game
And the star much shine
The color seems so blurry

(Bridge)
Will l endup all alone
Without a shoulder to cry on

(Chorus)
What will I be years from now
I have answered them but none have answered me
And when my time has come
I hope my last seconds in this life will have you
Will have you...

(Verse 3)
Will the rain smell the same
Will our loosing trentrous game
And neglect most people views
Seems so worthy

 I like this song very much because the element of the lyric is so motivate me.Music arrangement this song like The last Shadow Puppet. Its really nice song. So enjoy this song.

Wednesday, May 25, 2011

When Legend Back To Old Trafford-Gary Neville Testimonial Match.

David Beckham, Nicky Butt & Philip Neville adalah special guest pada malam itu. Mereka merupakan kawan baik Gary Neville.
Sesi pemanas badan.
Good Bye Gary Neville.We sorely miss you so much!..

Thursday, May 19, 2011

Silent Mood.

Baru hari ini gua tergerak hati menulis entry bulan May. Lama jugak gua tak update. Tapi apa ada hal, blog gua cerita gua, bukan ada orang nak ambil tau pun. Gua bukan celebriti walaupun pada 18 May 2011 lalu, muka, nama dan pandangan gua terpampang untuk satu ruangan khas di dalam paper. Tapi gua tak kesah semua tu, gua anggap perkara kecil yang telah diheboh hebohkan. 

Rutin harian seperti biasa, kerja dan terus bekerja pada weekday, wedding and wedding when weekend comes. Gua rase bulan May menjadi simbolik untuk bulan perkahwinan kot.Tiada apa yang menarik untuk di ceritakan sebab semuanya seperti biasa, jangan katakan gua sudah kawen, pacar jugak masih belum ada, bagaimana bisa mau kawen dong.Tapi apa ada hal gua tetap cool mencari sinar-sinar kebahagian itu secara perlahan lahan. Memang tidak dapat dinafikan pada umur macam gua sekarang ini memang susah nak tawan hati gegurl. Dah la kurang hensem, ayat tak power mana la nak dapat pikat hati gegurl di luar sana. Itu pada persepsi gua, tapi tak tau la untuk korang yang kacak-kacak di luar sana seperti  En Fairuz .

Move on, move on..jangan cepat putus asa En Nauza. Berilah peluang untuk hati ini membuktikan keikhlasanya untuk mencuri hati itu.. hati itu telah singgah beberapa hari lalu ke dalam hati ini tanpa bergerak semula. hati itu telah menjadi objek yang pegun di dalam hati ini.Serius soft spoken pada yang memahami.

P/s-According to Jose Mourinho, 'The Special One" yang sebenar adalah Sir Alex Ferguson.

Monday, April 11, 2011

Bruno Mars-Grenade

Ini dinamakan gila Bruno Mars. Dalam gua sibuk menaip report di office, sempat lagi gua melayan lagu Bruno Mars. Gila video klip yang sangat cool yang membuat gua teruja sangat. Beliau juga sangat cool. Gila juga gua buat entry waktu-waktu pejabat begini. Tapi apa ada hal, minat punya pasal.

Easy come, easy go
That’s just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss, Had your eyes wide open -
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked, Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I’m numb Tell the devil I said “hey” when you get back to where you’re from
Mad woman, bad woman,
That’s just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same

If my body was on fire, ooh You’ d watch me burn down in flames You said you loved me you’re a liar Cause you never, ever, ever did baby…
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no

Friday, April 1, 2011

Sweet 25 Mr Nauza.

Alhamdulillah bersyukur kepada Allah swt kerana aku masih diberikan nyawa untuk terus bernafas sehingga ke hari ini. Actually aku sebenarnya agak busy lately ini sebab banyak kes nak kena settle. Otak aku sangat ligat fikir pasal property valuation ni sehingga weekday aku menjadi sangat tepu dengan benda ni semua. Tiada apa yang lebih menarik untuk difikirkan melainkan valuation. Sebelum masuk tidur pun aku masih fikirkan apa akan jadi kat office esok. Tapi aku tetap cool.

Weekend ini majlis kenduri kawen kawan pulak, memang tak pernah rehat weekend, ada saja benda yang perlu di hadiri & dibuat. Tapi apa ada hal, kalau gua dapat jumpa kawan-kawan gua hilang semua emosi apa salahnya kan. Busy ke tak semua kasi tolak tepi yang penting gua dapat hiburan every weekend.

Sempena tahun kelahiran gua ni, seperti yang di war war kan sebelum ni gua mahu serius dengan kehidupan. Setiap tindakan & pilihan harus di hadapi dengan serius.

Tak perlu kek, hadiah atau celebration, cukup sekadar doa rakan rakan sekalian agar aku terus maju jaya kehadapan. Terima kasih atas ucapan ucapan kamu-kamu di luar sane. Tak perlu gelabah, Gua tetap cool.

Wednesday, March 23, 2011

Weekday itu Cool.

Halo..Halo..blog dah bersarang oi Kak Limah..Sila kemaskini cepat mungkin sebab bulan April hampir menjelma.

Weekday gua terlalu cool sebenarnya kerana gua malas nak menulis, agak sibuk dengan duniawi. Sibuk dengan valuation. Lu orang pikir la sendiri kan, balik kerja penat, waktu senggang malam gua hanya termampu nak melayan facebook, twitter, tagged & info bola sepak dunia. itupun takat sejam lebih mata gua dapat bertahan lepas tu mata gua dah tak bernafsu lagi dah nak menghadap pc. Nak main game lagi gua tak larat, pc gua dah sangat retro untuk menabur budi. kesian beliau. Gua lebih gemar menghabiskan malam-malam weekday gua dengan menonton televisyen. Tapi dalam gua senang-senang sedang menonton televisyen tiba-tiba bunyi sms dari hanphone. gua baca 'woi jantan, takkan ada bini kat rumah, jom ngeteh!'. tapi apa ada hal, setakat member gua ni mana yang terlayan gua layan. Kalau gua malas nak keluar besok pagi baru gua balas sms 'sori bhai, gua ketidoran semalam penat cari bini gua hilang'.

Weekend jangan cerita la, lagi gua sibuk dari kebiasaan. Ada satu malam weekend gua tertengok rancangan Mentor di TV3, gua tengok ada sorang mamat despatch yang tak terpilih jadi protege ni nyanyi lagu mimpi di patuk ular, serius gua tak penah dengar dan tak tau. agak lawak mamat ni boleh siap nak mintak kerja di KRU studio.Gua search di youtube, hasilnya seperti di bawah ini.


Ok gua bukan nak menggatal ke ape sebab gua tak tau jodoh gua dengan siapa dan bila. Gua cool ok.

Monday, February 21, 2011

Festival Layang-Layang Sedunia Kali Ke-16

Agak Lame tak update blog gua ni..dari gua terus bermalas malasan baik gua ukir memori festival ni dalam blog gua. Nah, lihatlah apa yang ada..Sikit-sikit sudah..

Tarikh : 19 February 2011
Masa : 2.30 ptg - 6.30 ptg
Lokasi : Taman Bandar, Bukit Layang-Layang, Pasir Gudang, Johor Darul Takzim

 Keberangkatan pulang Sultan Johor
 Keberangkatan pulang kerabat Diraja Johor
 Keberangkatan pulang Tengku Mahkota Johor..Lamborgini ni bhai..

 Kategori Sekolah Rendah 3,000 layang-layang diterbangkan termaktub dalam Malaysia Book Of Record. Harap maaf tiada kategori Sekolah Menengah.


 Makcik ni semak jugak nak interframe dalam kamera gua.

 Upin & Ipin pun ada

My Liberty Emperors...Sayang!




Friday, January 14, 2011

Malas Itu Normal

Bak kata si Ariel Peter Pan, ‘Di Atas Normal’ itu adalah adalah sebuah tajuk lagu. Ariel top hasil ‘lakonan hebat’ beliau juga satu kenormalan. Dari sudut pandang yang lain, Malas itu normal dan perkara senormal itu berlaku kepada semua orang, begitu juga semua orang akan cakap perkara itu normal maka nya juga apa yang Azuan Shahri sedang alami juga adalah perkara normal. Nak menekan keyboard untuk menaip sebuah entry untuk blog sendiri pun malas, itu juga normal sebab gua malas nak pikir. Keadaan yang sama di ofis, nak angkat sebatang pen pun malas,kena sergah baru jalan. Nak bercakap pun malas, makan pun malas, nak kuar berlibur pun malas, nak berjoging pun malas, nak tengok wayang pun malas, nak main game pun malas, nak mandi pun malas. Semua nya macam nak taknak je buat. Kalau disuruh baru gerak, kalau tak keras semacam. Entah virus apa yang melekat kat badan gua ni mungkin akibat terlebih tidor dengan maksud lain, factor cuaca yg lembab, sejuk & dingin sepanjang January juga pendorong kepada berlakunye aktiviti ketidoran secara melampau. Kesan dari itu kitaran otak untuk berfungsi juga semakin lembab lalu membawa kepada perlakuan yang menjengkelkan di mata orang lain. Itu juga normal. Gua tak heran, lepas abes musim ni gua aktif la semula.

Maka nya entri ini juga normal kerana penulis nya yang normal. Kejab-kejab masuk toilet time sejuk ini juga normal. Takde awek pun sangat normal. =)

You might also like :

Related Posts with Thumbnails